Betonski blokovi
July 24, 2020 Comments Off on Betonski blokovi Uncategorized sim2002
78 / 100

Betonski blokovi – lego za odrasle

Betonski blokovi za zidanje, izrađuju se od smese kvalitetnog drobljenog kamena granulacije određene granulacije, cementa i vode koji se formira pod uticajem vibracije i presovanja.Proizvode se u raznim dimenzijama i teksturama i njihove dimenzije  variraju od klasičnih koji su namenjeni za izgradnju nosećih delova konstrukcija, do onih za pregradne zidove. Kako ćemo ih koristiti i uključiti u izgradnju zavisi od projekta.

OSOBINE BETONSKOG BLOKA
– visoka čvrstoća i stabilnost
– postojanost
– brza ugradnja

Betonski blok je pogodan za sve vrste objekata, od kuća, stambenih, poslovnih, industrijskih objekata, pa do uređenja enterijera i nadogradnji.

Postoji više vrsta betonskih blokova, i svi oni se razlikuju prema dimenizijama i namenama.

Običan betonski blok koji služi za zidanje podruma, potpornih zidova i slično.

Unutrašnji pregradni betonski blok koji se najčešće koristi za izradnju unutrašnjih pregradnih i pomoćnih zidova; te imamo i termoizolacioni blok koji je pogodan kada zidamo nešto što želimo da ima dobru izolaciju. Termoizolacioni betonski blok

 betonski blok

Ukoliko je potrebno da prostorija koju se zida bude veoma dobro toplotno i zvučno izolovana, onda će termoizolacioni betonski blokovi biti prvi i pravi izbor. Ovaj tip betonskog bloka odlikuju razne karakteristike kao što su – vrhunska toplotna izolacija, nosivost, požarna otpornost, lagan, a nosiv i pri tome ima izvrsne toplotne karakteristike koje daju odličnu termoizolovanost objekta kako zimi tako i leti. 

Samom pojavom na tržištu betonski blokovi su svojom praktičnošću osvojili  prvo mesto među građevinskim materijalima.

Sa njima se veoma lako i brzo zida, jednostavnim slaganjem koje je omogućeno žlebovima koji  naležu , i stvaraju mehanički stabilnu celinu.

About The Author