Betonski blokovi

betonski blokovi

Betonski blokovi - lego za odrasle

Samom pojavom na tržištu betonski blokovi su svojom praktičnošću osvojili  prvo mesto među građevinskim materijalima. Sa njima se veoma lako i brzo zida, jednostavnim slaganjem koje je omogućeno žlebovima koji  naležu i stvaraju mehanički stabilnu celinu.

Betonski blokovi za zidanje, izrađuju se od smese kvalitetnog drobljenog kamena granulacije određene granulacije, cementa i vode koji se formira pod uticajem vibracije i presovanja.Proizvode se u raznim dimenzijama i teksturama i njihove dimenzije  variraju od klasičnih koji su namenjeni za izgradnju nosećih delova konstrukcija, do onih za pregradne zidove. Kako ćemo ih koristiti i uključiti u izgradnju zavisi od projekta.

OSOBINE BETONSKOG BLOKA

– visoka čvrstoća i stabilnost

– postojanost

– brza ugradnja

Betonski blok je pogodan za sve vrste objekata, od kuća, stambenih, poslovnih, industrijskih objekata, pa do uređenja enterijera i nadogradnji.

Postoji više vrsta betonskih blokova, i svi oni se razlikuju prema dimenizijama i namenama.

Običan betonski blok koji služi za zidanje podruma, potpornih zidova i slično.

Unutrašnji pregradni betonski blok koji se najčešće koristi za izradnju unutrašnjih pregradnih i pomoćnih zidova; te imamo i termoizolacioni blok koji je pogodan kada zidamo nešto što želimo da ima dobru izolaciju. Termoizolacioni betonski blok

Ukoliko je potrebno da prostorija koju se zida bude veoma dobro toplotno i zvučno izolovana, onda će termoizolacioni betonski blokovi biti prvi i pravi izbor. Ovaj tip betonskog bloka odlikuju razne karakteristike kao što su – vrhunska toplotna izolacija, nosivost, požarna otpornost, lagan, a nosiv i pri tome ima izvrsne toplotne karakteristike koje daju odličnu termoizolovanost objekta kako zimi tako i leti.

SIM 2002 ti stoji na raspolaganju za sve vrste građevinskih radova, od temelja do krova. Kontakt