projekat velike važnosti

Petlja Batajnica

Petlja Batajnica

Petlja Batajnica će povezati deo Batajničkog bulevara, od rampi R2 i R4 do raskrsnice veznog puta sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i lokalnim putem 3, zatim saobraćajnice prvog reda od raskrsnice sa Batajničkim bulevarom do raskrsnice sa pristupom za intermodalni terminal, uključujući i završetak započetog mosta preko pruge i paralelnog mosta blizanca, lokalni put 1 i lokalni put 3.

Ukupna investiciona vrednost radova na izgradnji saobraćajnica, uključujući most preko pruge, infrastrukturne instalacije i druge prateće segmente, poput postavljanja prateće opreme, saobraćajne signalizacije i pejzažnog uređenja, iznosi 9,6 miliona evra.

grubi radovi
batajnica
galerija sim 2002
petlja batajnica
sim 2002
sim 2002

Petlja Batajnica

Poslednja faza radova na petlji Batajnica počela je u martu ove godine, a u okviru ovih radova biće kompletirani preostali delovi petlje, uključujući direktnu vezu Batajnice sa Obilaznicom.

Namera da se razvija poslovno-logistička zona na ovom delu Obilaznice, biće podržana novom saobraćajnom infrastrukturom, a budući Batajnički bulevar biće i veliko unapređenje za lokalnu mrežu puteva. Ova moderna saobaraćajnica, sa po dve trake u svakom pravcu, povezaće nekadašnji Novi novosadski put sa Ulicom Slobodana Macure u Batajnici, a biće i direktna veza ka budućem intermeodalnom terminalu.

Na delu Batajničkog bulevara završeni su iskopi zemljanih materijala i izgrađeni su nasipi, a u toku je izgradnja kolovozne konstrukcije od drobljenog kamenog agregata i izrada atmosferske kanalizacije. Na delu saobraćajnice 1. reda, koja je predviđena da vodi ka budućem intermodalnom terminalu, završeni su zemljani radovi iskopa i izrade nasipa. Ugrađuje se geotekstil kako bi se sprečila sufozija sitnih čestica materijala iz nasipa. Ukupna dužina radova na trasi iznosi 3,5 kilometara.

U sklopu saobraćajnice 1. reda radi se i na izgradnji novog mosta u neposrednoj blizini postojeće mostovske konstrukcije preko pruge, na kojoj su u ovoj fazi predviđeni samo završni radovi. Na drugom delu mosta završeni su šipovi, naglavne grede i stubovi mosta, a trenutno se izlivaju prednapregnuti nosači i ležišne grede. Dužina mosta preko pruge iznosi 222 metra. Batajnički bulevar imaće i jedan vezni krak, koji će ga povezati sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3, gde je je u toku izgradnja nasipa od peska.

petlja batajnica
batajnicka petlja
batajnica petlja

Zidamo za vas

Izgradnja može biti pravi užitak ukoliko se pre samog početka dobro informišete o svim fazama gradnje kao i finansijskim troškovima svake pojedine faze. Pošaljite upit ili nas pozovite za više informacija.