Zidarski radovi

Zidarski radovi – od temelja do krova SIM 2002

GRAĐENJE je izvođenje radova (pripremnih radova, zemljanih radova, radova na izradi građevinskih konstrukcija, građevinsko-instalaterskih radova, građevinsko-završnih radova, radova na ugradnji građevinskog materijala, ugradnji postrojenja ili opreme, te drugih radova) radi podizanja novog građevinskog objekta, rekonstrukcije ili adaptacije i održavanja.

Zidarski radovi su po obimu i vrsti radova najzastupljeniji u visokogradnji. Grubi radovi, zemljišni iskopi i obezbeđivanjem temelja postavlja se osnova za nosivost konstrukcije, dok su zidarski radovi oni kojima se nastavlja proces i dobija finalan izgled jedne građevine. Zidarski radovi imaju možda najmanji udeo mašinskih poslova, jer se uglavnom izvode ručnim alatom i obuhvataju širok opseg građevinskih operacija, od pripreme materijala, zidanja različitih formi konstrukcija, podloga, podova, zidova..


Zidarski radovi SIM 2002

Betonski blokovi izrađeni su od materijala koji osigurava visoku čvrstoću na pritisak. Prikladni su za zidanje nosećih i pregradnih zidova. Ovaj element je posebno pogodan za zidove, poljoprivredne i industrijske objekte, kao i za zidanje podrumskih prostorija. Zidanje betonskim blokovima je brzo i lako ne samo zbog dimenzije blokova već i zbog jednostavnosti slaganja koju mu omogućavaju posebno konstruisani žljebovi. Zato što fantastično naležu jedni na druge, betonski blokovi garantuju pravu mehaničku stabilnost zida. Još jedna velika prednost betonskog bloka su komore koje se u njemu nalaze, a koje omogućavaju jednostavno sprovođenje raznih instalacija (elektro, vodovodnih, grejnih…). Betonski blokovi su izuzetno otporni, čvrsti i trajni.INFORMISITE SE O SVIM FAZAMA IZGRADNJE

Izgradnja može biti pravi užitak ukoliko se pre samog početka dobro informišete o svim fazama gradnje kao i finansijskim troškovima svake pojedine faze.

KONTAKT