Postavljanje dekorativnog kamena

Dekorativni prirodni kamen je večan materijal

postavljanje dekorativnog kamena

Arhitekte i projektanti predlažu prirodni kamen kako bi se prilikom dizajniranja enterijera dao upečatljiv i naglašen izgled zida kamenom.


Prirodni kamen je ponovo popularan u uređenju dvorišta, jer staze od njega veoma lepo izgledaju. Ali da bi to sve dobro funcionisalo i drugo trajalo nakon postavljanje treba obratiti pažnju na nekoliko caka. Pod pojmom kamene ploče za dvorište se pre svega misli na lomljeni kamen koji stiže u nepravilnim oblicima, a za pokrivanje staza se koristi u debljinama od oko 3 cm.

Pored izbora odgovarajućeg prirodnog kamena, pri popločavanju je važan i pravilan izbor sistema za polaganje kamena. Način polaganja, između ostalog, zavisi od mesta ugradnje, vrste prirodnog kamena, njegovih tehničkih i fizičkih karakteristika, veziva i raspoložive visine za ugradnju kamena.

Lomljeni kamen je kamen nepravilnog oblika, različitih debljina i boja i pogodan je za oblaganje staza (pešačkih i kolskih), spoljnih i unutrašnjih fasada.

Dekorativni prirodni kamen odaje poseban luksuzni stil i čini da vaša kuća, zid ili samo stub izgleda unikatno i upečatljivo