Kuća ili stan?

kuća ili stan
kuća

Kuća ili stan? I zašto kuća…

Poslednjih godina ceo svet je podlegao trendu migracija iz gradova u manje urbane sredine radi uspostavljanja „samoodrživog domaćinstva“ što između ostalog podrazumeva i proizvodnju sopstvene hrane, organskog voća i povrća, uzgoj životinja ili samo komfor za kućne ljubimce.

Ukoliko se rešite za izgradnju potpuno nove kuće, od temelja do krova, pored velikog posla koji vas čeka, možete sami da birate materijal od kojeg ćete graditi, da organizujete raspored prostorija, da birate lokaciju i okruženje.  Možete u potpunosti da isplanirate kako želite da vam kuća izgleda. Imaćete kuću iz vaših snova i to je velika prednost u odnosu na već gotove nekretnine koje se nalaze u ponudi na tržištu nekretnina.

Kuća ili stan – prednosti života u kući

Možete proširiti kuću, dodati terasu, urediti vrt, preurediti potkrovlje, pretvoriti garažu u dodatnu sobu itd. Ništa od toga ne možete učiniti sa stanom! Sve ove stvari DODAJU VREDNOST.

Kuće imaju vrtove / upotrebljive van prostora i ostave. Stanovi su ograničeni na oba fronta.

Stanovi podržavaju tržište investitora amatera i kupci koji prvi put kupuju – što znači da su vrlo nestabilni, jer su i cene iznajmljivanja i prodajne cene izuzetno krhke. Kuće podržavaju sofisticiraniji investitori i porodični kupci, što znači da imaju veću stabilnost na tržištu.

Kuća je definitivno bolje rešenje ukoliko imate decu.

Dvorište vam pruža različite mogućnosti kada su deca u pitanju. Dvorištem im obezbeđujemo lični prostor za igru koji možemo osmisliti po njihovoj želji. Ovo je svakako luksuz koji deca u urbanim gradskim naseljima, okružena soliterima i asfaltom, definitivno nemaju.

Vreme, koje moramo da izdvojimo, kako bismo decu odveli na neko javno igralište često nam nedostaje zbog posla i drugih obaveza. Kuća nam u tome može značajno uštedeti vreme, a deci pružiti određeni kvalitet života i lepše detinjstvo.

Izgradnja kuće se najčešće dešava jednom u životu. Tom prilikom san svakog čoveka je da sebi i svojoj porodici obezbedi dugoročno i najbolje rešenje u okviru raspoloživog budžeta. Savršen dom zavisi od mnogo faktora, ali je svakako ključan izbor materijala za gradnju ali i izvođač radova. Ukoliko ste zainteresovani za izgradnju kuće, slobodno nas kontaktirajte