Prsluk budućnosti

prsluk budućnosti

Prsluk budućnosti - građevinarstvo i robotika

Kako će izgledati prsluk građevinskog radnika u budućnosti

Prsluk budućnosti – U 2019. godini ostvaren je kontinuirani napredak u mnogim sektorima građevinske tehnologije. Neki roboti su se probili do gradilišta, iako još uvek nisu spremni da naprave značajan uticaj. Sve u svemu, naravno da postoji mnogo novih preduzeća i drugih tehnoloških kompanija koje konačno shvataju kako se nositi sa građevinskom industrijom. To je mnogo drugačije okruženje i zahteva različite veštine i marketing u poređenju sa potrošačkim tržištem, ali čini se da je postignut veliki napredak.

Jedna od tih kompanija svakako je EksoBionics, a šta su konkretno oni stvorili pročitajte u nastavku teksta.

EksoVest, kompanije Ekso Bionics, je prsluk dizajniran da podigne i podupre ruke radnika za zadatke na visini grudi i iznad. Korišćenjem opruga pruža do 15 kilograma pomoći pri podizanju po ruci. To je dovoljno da se većina električnih alata u ruci čini laka kao pero. Jedan od najboljih delova sistema je to što je sav mehanički, pa mu za rad nije potreban izvor napajanja. Samo se vežete i idete na posao. Težak samo 9,5 kilograma, trebalo bi da je dovoljno lagan da se udobno nosi ceo dan. Postoji toliko mnogo građevinskih poslova da se ova tehnologija čini kao pravi dobitak, uključujući bušenje iznad glave, brušenje, sečenje, pokretanje i pomeranje stvari i opreme, pa čak i samo podizanje tereta.

Kako ova kompanija navodi, njihova misija je uklanjanje povreda radnika i pomoć u svakodnevnim aktivnostima. U tu svrhu, EVO prsluk budućnosti je razvijen u saradnji sa kupcima, fizikalnim terapeutima i povratnim informacijama partnera radi rešavanja jedinstvenih izazova industrijskih aplikacija. EVO, sledeća evolucija EksoVesta, je najtrajniji, prirodno prateći i pomoćni egzoskeletni prsluk na svetu. “EVO sadrži dodatnu tehnologiju egzoskeleta na kojoj smo radili, zasnovanu na povratnim informacijama tržišta. Poboljšali smo dizajn, proizvodnju, brzinu, sistem i ergonomiju kako bismo osigurali da ovaj nosivi egzoskelet pruža izuzetno korisničko iskustvo za radnike i nosioce svih veličina i zanata.”