Zidanje kuće

zidanje kuće

Zidanje kuće od temelja do krova

Kada se upustite u projekat zidanje kuće, razumevanje procesa pomoći će vam da pratite projekat i obezbedite da se pridržavate rasporeda. Ovde raščlanjujemo faze kako biste tačno znali šta možete očekivati. Znanje šta sve podrazumeva proces izgradnje kuće važno je za svakoga ko se bavi građevinarstvom ali i onoga ko ulazi u projekat kao investitor.

Međutim, posebno je presudno kada za to angažujete izvođača radova, tako da možete razumeti raspored izrade i osigurati da materijali stignu u pravo vreme kako ne biste zadržavali i usporavali svoj projekat. U ovom kratkom vodiču raščlanjujemo proces gradnje kuće, od pripreme  terena do konačnog procesa završetka radova.

Priprema terena za zidanje kuće

Jednom kada su svi vaši planski i pripremni radovi na mestu, prvi korak pri gradnji kuće je priprema lokacije. To ne uključuje samo čišćenje mesta od ostataka i vegetacije, već i obezbeđivanje neophodnih objekata i usluga.

Nakon što se steknu svi uslovi i dobiju odgovarajuće dozvole, prvi korak u izgradnji kuće je priprema zemljišta. Tokom pripreme gradilišta, radnici će očistiti puno stena, ostataka ili drveća u zavisnosti od terena. Cilj ovog pripremnog posla je izravnavanje lokacije pre izlivanja temelja.

Postavljanje temelja za zidanje kuće

Temeljenje i uokviravanje podrazumeva nalivanje betona za podršku temeljima vašeg doma. Jednom kada podnožja postanu na mestu radnici će izliti betonsku ploču vašeg temelja. Tada će vaš dom imati stabilnu strukturu za nastavak radova.

Faza zidanja kuće

Slijedeći korak, faza uokviravanja svodi se na formiranje kostura vašeg doma. Počinje sa obeležavanjem i izgradnjom zidova zajedno sa krovnim rešetkama, okvirima prozora i vrata. Ovo se odnosi na izgradnju kako spoljašnjih tako i unutrašnjih i pregradnih zidova. Ovom fazom kuća dobija izgled.

Razvod instalacija

Fokusirajući se na spoljna područja kao što su prozori, privremena spoljna vrata, oluci, krovni pokrivač, cigla i zidovi, počinje da oblikuje spoljašnjost vašeg doma. Ono što sledi je razvod instalacija- vodovod, električna mreža, instalacije..

Unutrašnji radovi

Ova faza uključuje sve unutrašnje detalje koji se ‘fiksiraju’ u unutrašnjost vašeg doma. Od zidnih maltera, plafona, lajsni, unutrašnjih vrata, stepeništa, pločica itd. Mokri prostori kuće u ovoj fazi takođe moraju hidroizolovani.

Zidanje kuće cena

Cena zidanja kuće zavisi od brojnih faktora. Pri gradnji moramo uzeti u obzir najvažnije faktore kao što su količina finansijskih sredstava kojim investitor raspolaže, terena, uslova, izbora materijala, pristupačnosti itd.

Zidanje kuće uključuje nekoliko specifičnih zanata kako bi se osigurao kvalitetan rad, pa je uvek bolje da  za to angažujete izvođača radova  i specijalizovane  majstore koji izvode građevinske radove koje ne možete samostalno raditi sa kvalitetom na nivou stručnjaka.

Više informacija možete dobiti na KONTAKT

Ukoliko još niste odlučili kakvu kuću želite sajt Architectural Designs nudi planove kuća od preko 200 arhitekata i dizajnera. architectural Designes je porodično preduzeće koje već generacijama prodaje planove za kuće graditeljima i vlasnicima kuća širom Severne Amerike.

Njihovi dizajni uključuju sve, bilo da je to zidanje kuće jednostavnog dizajna do luksuznih kuća, garaža i višeporodičnih kuća. Planovi se prodaju takvi kakvi jesu ili se mogu izmeniti prema vašim prilagođenim potrebama. Trenutno na njihovom sajtu postoji preko 30.000 planova, klikom na link pogledajte.

One Response